Umay İsminin Anlamı Nedir?
Umay, çok farklı dillerde karşımıza çıkan bir sözcüktür. Ancak Umay köken bakımından Türkçedir. Genelde kızlara verilen isim olarak bilinse de erkek bebeklere de yaygın olarak Umay ismi verilmektedir. Günümüzün modern isimlerinden biri olan Umay, ummak ve istemek anlamlarına gelmektedir. Anlam bakımından zengin olan bu ismin diğer bir anlamı ise devlet kuşu demektir. Tarihi oldukça geçmişe dayanan bu ismin Orhun Yazıtlarında yer alan anlamı çocuk ve kadınları koruduğu düşünülen, inanılan tanrı demektir. Ayrıca Türk mitolojisine göre doğum ve bereket sembolü olan tanrının adı olduğuna inanılmaktadır.
Umay İsmi Kur’an’da Geçer mi?
Umay, dilimizde yer alan ve kullanılan birçok isme nazaran Türkçe kökenli bir isimdir. Ancak Umay ismi Kur’an’ı Kerim’de hiçbir ayet ve surede geçmemektedir. Bu durumda Umay ismi Kur’an’da geçmez.
TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Umay isminin TDK sözlüğünde anlam karşılığı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan karşılığı ummak, dilemek, istemek şeklindedir.
Umay İsminin Karakter Özellikleri Nelerdir?
Umay İsmini taşıyan kişiler genellikle ağır başlı kimselerdir. Hem durgun olmaları hem de yavaş hareket etmelerinden dolayı böyle görünürler. Kişilikleri oturmuştur. Zeki olurlar. Bu zekaları sayesinde ticari hayatta oldukça başarılı olurlar. Algılama kabiliyetleri yüksektir. Mantık yürütmeyi severler. Kişilik ve karakter bakımından güçlü kimselerdir. Ancak geçmişe çok fazla takılı kalırlar. Bu onların zayıf noktasıdır. Geçmişte yaşadıkları olayları ve üzüntülerini kolay unutamazlar.
Umay ile Uyumlu Olan, Yakışan İsimler Hangileridir?
Umay, tek başına da kullanılabilen oldukça güzel bir isimdir. Hem kız hem erkek ismi olarak kullanılabilmektedir. Bu yüzden Umay ile uyumlu olan ve bu isim ile yakışan hem kız hem erkek isimlerini aşağıda sıraladık;
– Akay
– Ada
– Afra
– Alya
– Asaf
– Eva
– Sena
– Tomris
– Zehra
– Asya
– Bade
– Berfin
– Defne
– Deniz
– Duru
– Ege
– Ilgın
– Ilgaz
– Nur
– Selcen
– Vera
– Yaren
– Çetin
– Ayşe
– Bilge
– Ece
– Efsa
– Ela
– Eren
– Meva
– Merve
– Lina
– Osman
– Selin
– Sera
– Su
– Ülkü
– Doruk
– Altay
– Kerem