Porsche, SUV modelini, markanın tarihindeki en kapsamlı geliştirmelerden biriyle bütünüyle güncelledi. Yeni Cayenne, dijitalleştirilmiş yeni iç mekan tasarımı, yeni şasi teknolojisi ve yenilikçi yüksek teknolojik özellikleriyle görücüye çıkıyor. Porsche Taycan’da ilk kez tanıtılan yeni Porsche Sürücü Deneyimi sistemi, sürücüye odaklanarak işlemleri optimize etmeye olanak tanıyor. Sürücünün sık kullandığı fonksiyonlar doğrudan direksiyon üzerinde veya hemen yanında bulunuyor. Örneğin, direksiyonun sol arka bölümünde bulunan kol, sürücü destek sistemlerini kullanmak için ek fonksiyonlara sahip. Cayenne’in yeniden tasarlanan kokpitinde ilk kez tamamen dijital 12,6 inçlik bir gösterge paneli yer alıyor. Kavisli bir tasarıma sahip gösterge ekranı isteğe bağlı değiştirilebilen temalara da sahip. Standart olarak 12,3 inç genişliğine sahip merkezi Porsche İletişim Yönetimi (PCM) ekranı, yeni gösterge paneline uyumlu bir şekilde entegre oluyor ve araç ile ilgili tüm bilgilere kolayca erişilmesine olanak sağlıyor.
Sürüş konforu ve performans
Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi artık Cayenne’de standart olarak yer alıyor. İki valf teknolojisine sahip yeni amortisörler, tüm sürüş koşullarında optimize edilmiş performans sağlıyor. Yeni süspansiyon sistemi özellikle düşük hızlarda konfor, dinamik sürüşlerde viraj alma esnasında gözle görülür şekilde iyileştirilmiş durumda. Sürüş deneyimi, 2 odacıklı, 2 valf teknolojisine sahip yeni adaptif havalı süspansiyon ile daha da geliştirilebiliyor. Bu hem standart süspansiyona hem de önceki modele kıyasla yumuşak bir süspansiyon karakteristiği ile sürüş deneyimini iyileştiriyor. Aracın yol ve arazi kullanımını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda, adaptif havalı süspansiyon sürüş hassasiyetini ve performansını artırıyor ve dinamik sürüş durumlarında gövde salınımını azaltıyor. Yeni süspansiyon ayrıca Normal, Spor ve Spor Plus sürüş modları arasında daha da keskin bir farklılaşma sunuyor.
Güç seçenekleri
Altı silindirli motor aynı zamanda Cayenne E-Hybrid’in güç aktarma organlarının da temelini oluşturuyor. Yeni elektrik motorunun 30 kW iyileştirilerek 130 kW’a (176 PS) çıkarılmasıyla birlikte toplam güç 346 kW’a 470 PS (346 kW) yükseliyor. Donanım seviyesine bağlı olarak kapasitesi 17,9 kWh’den 25,9 kWh’ye yükseltilmiş yüksek voltajlı bir batarya ile donatıldığından, WLTP’ye göre 90 kilometreye kadar tamamen elektrikli bir menzil artık mümkün. Yeni 11 kW’lık yerleşik şarj cihazı, artan batarya kapasitesine rağmen, uygun bir güç kaynağında şarj süresini iki buçuk saatten daha kısa bir süreye indiriyor. Yolculuk sırasında, optimize edilmiş e-hibrit sürüş modları aracın verimliliğini artırıyor.